Üdvözöljük a Lilla Téri Általános Iskola honlapján!

Lilla Téri Általános Iskola / Lilla Téri Elementary School

Fenntartó: Debreceni Tankerületi Központ
Beiskolázási körzet: Debrecen közigazgatási területe


2021. november 12.

Ezúton szeretnénk megköszönni a Komplex-D Kft. támogatását a kisiskola járdaszakasz elkészítéséért.

 

 2021. november 02.

Dehir cikk: https://www.dehir.hu/debrecen/buszke-lehet-rajuk-debrecen-oket-dijazta-a-varos-nemzeti-unnepunkon/2021/10/23/

 2021. október 22.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. október 22. (péntek) a szünet utáni első tanítási nap 2021. november 2. (kedd). 2021. október 20.2021. október 18.

 

Intézményünk ismételten nyertes Erasmus K1 pályázójaként kapcsolódott a Tempus Közalapítvány által meghirdetett 2021. október 14-15-ig megrendezésre kerülő Erasmus Days eseménysorozathoz. Ezzel is kifejezésre juttatjuk elköteleződésünket a nemzetközi nyelvtanulást -nyelvoktatást segítő programok iránt.

 

A tanulóink projekt munkák keretén belül dolgozzák fel az angol anyanyelvi országok kulturális életét. A munkájukból kiállítást rendezünk.
Október 14-én csütörtökön 14:00 órától  az Erasmus + mobilitásban részt vevő pedagógusok beszámolót tartottak a kollégáiknak. A részt vevőkkel hasznos információkat, élményeket osztanak meg.
 2021. október 08.

2021. október 8-án a 3. b osztály a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészeténél szervezett rendezvénysorozaton vett részt. Megemlékeztünk arról az eseményről, hogy a Debreceni Nagyerdőt 82 évvel ezelőtt, az országban elsőként nyilvánítottak védetté. A Nagyerdő emlékoszlopának megkoszorúzása után megnéztük a vadászkutyák bemutatóját, sétáltunk a tanösvényen, felmásztunk a kilátóba, megcsodáltuk egy fafaragó mesterember tevékenységét, s nem utolsó sorban Kádár Ferkó fotószínháza, „Kiserdész leszek!” címmel, képet készített mindenkiről. Tanulóink nem csak rengeteg élménnyel térhettek haza, még egy finom mézeskalácsot is kaptak ajándékba. 

 

Fényképek

 

 2021. október 01.

A magyar Diáksport napja alkalmából iskolánkban 2021. október 1-jén egészségtudatos gondolkodás, iskolai mozgástevékenységek témanapot tartottunk, melyen sportversenyek szervezésével mozgattuk meg a gyerekekeket. A vidám hangulatú eseményt kirakodóvásár, aszfaltrajzverseny, valamint a Kenguru TSE illetve a  Feeling tánc és Mazsorett egyesület táncosainak fellépése színesítette.

 

Fényképek

 

 2021. október 01.

2021. október 1-jén a zenei világnap alkalmából a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának együttese hangszerbemutatót tartott a 2. évfolyamos tanulóink számára.

 

Fényképek