Üdvözöljük a Lilla Téri Általános Iskola honlapján!

Lilla Téri Általános Iskola / Lilla Téri Elementary School

Fenntartó: Debreceni Tankerületi Központ
Beiskolázási körzet: Debrecen közigazgatási területe


2022. május 23.

Május 23-àn ellátogattak iskolánkba az Ákom-Bákom Bábcsoport tagjai, s bemutatták az 1-3.évfolyamos tanulóinknak "A csillagszemű juhász" című bábelőadást.

 

 2022. május 20.

Idén tavasszal iskolánkból 10 osztály szervezett kirándulást Hortobágyra. A Fecskeház Erdei Iskolában eltöltött 2-3 nap feledhetetlen élményt nyújtott tanulóink számára. A páratlan természeti értékekkel rendelkező pusztában a gyerekeknek lehetőségük nyílt pusztakocsikázásra és motorcsónak túrán, csillagászati bemutatón való részvételre. Betekintést nyertek a Pusztaszafari, valamint a Hortobágy-Halastó madárvilágába.
A fakultatív programok, a természeti túra során a diákok hasznos ismereteket szereztek a puszta és a vizes élőhelyek élővilágáról.

 

Fényképek

 

 2022. május 16.

Május 6-án megrendeztük iskolánk hagyományos Diákbálját a 3-8. évfolyamos tanulóink számára.
Az est az Akrobatikus Rock and Roll Sportegyesület és az R&B Tánciskola táncosainak fellépésével indult, melyet finom vacsora és desszert követett. 
A táncolás, felhőtlen szórakozás közepette meglepetésként a nyolcadikos diákok bemutatták közös táncukat, amivel a Lilla bálra készülnek.

 

Fényképek

 

 2022. április 29.

Jogorvolati kérelem benyújtásának módjai:

 

- e-mail (a jogorvoslatot kérő szülő/törvényes képviselő írja alá a kérelmet, és szkennelve küldje el az iskola e-mailcímére)

 

- postai út (az intézmény postacímére "4031 Debrecen, Vág utca 9.", de a Debreceni Tankerületi Központ tankerületi igazgatójának címezve)

 

Jogorvoslati formanyomtatvány2022. április 13.2022. április 08.

TISZTELT SZÜLŐ / TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

 

Köszönjük, hogy tanköteles korba lépett gyermekük iskolaválasztásánál az iskolákban korábban leadott jelentkezési szándékával a Debreceni Tankerületi Központ intézményét tisztelte meg. A következőkben néhány fontos tudnivalóról tájékoztatjuk Önt a 2022/2023. tanítási évre történő általános iskolai jelentkezés/beiratkozás vonatkozásában:

 

A jelenleg hatályos jogszabályi előírások szerint az általános iskolákba történő jelentkezés/beiratkozás személyes megjelenést és adategyeztetést igényel. A személyes jelentkezés/beiratkozás időpontja:

 

  • 2022. április 21. (csütörtök) 9:00 - 17:00 óra között
  • 2022. április 22. (péntek) 7:30 - 16:30 óra között

 

Helye:

Lilla Téri Általános Iskola, 4031 Debrecen, Vág utca 9.  földszint testnevelő tanári szoba

 

Kérjük, hogy a jelentkezés/beiratkozás napján azt az intézményt keresse fel, amelyben korábban (2022 februárjában) leadta, illetve ahová eljuttatta a Jelentkezési lapot és az Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatot.

 

A fent jelzett napokon a személyes ügyintézés gördülékenyebbé tehető és annak ideje rövidíthető, ha előzetesen beküldi adatait a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába – BÁI” (a továbbiakban: BÁI) felületén keresztül:

 

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap.

 

Szülői tájékoztató segédletet

 

A BÁI felület 2022. április 07. – 2022. április 22. 12:00 óráig van nyitva.

 

A személyes megjelenés során történik a beiratkozáshoz szükséges hatósági igazolványok és dokumentumok eredeti példányának bemutatása is, ezért kérjük, feltétlenül hozza azokat magával.

Amennyiben vissza kívánja vonni gyermeke jelentkezését, mert például tanköteles korú gyermeke időközben egy nem állami fenntartású iskolába felvételt nyert, kérjük, jelezze azt írásban (pl.: e-mail) a korábban leadott jelentkezési lapon első helyen megjelölt intézmény felé.

 

A gyermek felvételéről az intézmény vezetője 2022. április 29. napjáig dönt. A döntést tartalmazó határozatot ezt követően postai úton megküldi Önnek.

 

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára a hit- és erkölcstan vagy az etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

 

A továbbiakban felmerülő kérdéseikkel kérem, forduljanak bizalommal az intézményhez.

 2022. március 28.

A Debreceni Tankerületi Központ jóvoltából iskolánk 4. évfolyamos tanulói március 25-én részt vehettek egy egész napos kiránduláson, Hármashegyalján.

Az erdei Zsuzsi vonattal megközelített helyszínen változatos programok várták a gyerekeket.

A Természet Házban kézműves foglalkozás keretében megszemlélhették az ország első könyvtárpontját, majd Varga Edit környezeti nevelő környezetpedagógiai foglalkozásán vettek részt. Ezt követően különleges erdei séta részesei lehettek a gyerekek, a tanösvényen végigsétálva megcsodálhatták az érintetlen természetet, a csillogó tükrű Hármashegyi-tavat és a kilátót.

A túra után megpihenve a kreatív műhelyben kézműveskedhettek a tanulóink, s a nap zárásaként önfeledt játék következett a hármashegyaljai játszótéren.

Ezúton is köszönjük a Debreceni Tankerületnek ezt a feledhetetlen napot!

 

A Természet Házban zajó könyvtárpont sajtónyilvánosság előtt történt megnyitása tanulóink részvételével megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

https://www.dehir.hu/debrecen/debrecenben-nyilt-meg-az-orszag-elso-erdei-konyvtarpontja/2022/03/25/?fbclid=IwAR03ZwzKhjfSCFNVVkEcSROCqUpy5vdEilSiu4gZL4hmEvoG8x-3-JQe3Qw

 

Fényképek

 

 
 2022. március 24.

A 6.b osztály részt vett a 5. Bocskai István Lövészdandár által szervezett 1317-es debreceni csata jelentősége című előadáson. Az előadás múzeumlátogatással együtt 60 perc volt. 

A történelmi eseménnyel kapcsolatban sok érdekes információt tudtunk meg, amit a gyerekek érdeklődve hallgattak.

Mivel a hallottak Debrecen városával kapcsolatosak, a gyerekek lakóhelyükkel kapcsolatos ismereteik is tovább bővülhettek.

 

 < Előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | Következő >