ÖKO - Hírek


2019. október 19.

Október 19-én szombaton, iskolánk természettudományok iránt érdeklődő tanulóival az Agórában jártunk.

„A Virtuális Műszerezésért Alapítvány és a National Instruments által bemutatásra került: Science Expedition – Fedezd fel velünk a tudomány világát! interaktív kiállításon vettünk részt.


Az idei évben debütáló Science Expedition a tudományos felfedezések világába kalauzolta el a látogatókat, melynek során a gyermekek az általuk választott expedíció felfedezésével ismerhették meg a ma legjelentősebb mérnöki, környezetvédelmi és űrkutatási kihívásait és oldhatták meg azokat játékos módon.

Szervező, kísérő pedagógusok: Dömök Andrásné, Mándokiné Szászi Éva

 

 2019. október 16.

A 4.a osztály a Mentőállomásra látogatott el. Október 16-a az "Újraélesztés világnapja", ezért duplán hasznos volt a látogatásunk. A gyerekeknek bemutatták a mentőautó belsejét, megnézhettük az irányítási központot, majd megismertették velünk az újraélesztés lépéseit, s végül a gyerekek gyakorolhatták is azt. A délelőtt második részében az iskolában kézműves foglalkozáson /agyagozás - fazekas mesterség/ vettünk részt.

 

 

 2019. szeptember 20.

A 2. b osztály Hortobágyon Erdei Iskolában volt  2019. szeptember 18-tól 20-ig. A halastavaknál megismerkedtek a gyerekek az ott élő növény- és állatvilággal. Egyik este csillagászati előadás volt.  A vadasparkban pedig a Hortobágyon őshonos állatokkal és a puszta életével ismerkedtek. 

 

 2019. szeptember 20.

A 2.a osztállyal szeptember közepén voltunk a hortobágyi Erdei iskolában. Megnéztük a Halastavat, megismerkedtünk az élővilágával, felmásztunk a kilátóba. Jártunk a Vadasparkban, ahol a Hortobágy jellegzetes állatait néztük meg, csillagászati bemutatón vettünk részt. Megcsodáltuk a híres Kilenclyukú hidat is.

 

 

 2019. szeptember 19.

A Lilla Téri Általános Iskola néhány diákjával részt vettünk a Kutatók Éjszakáján Dömök Andrásné és Mándokiné Szászi Éva kíséretével.

Az esemény 2019.szeptember 19-én került megrendezésre. Előzetes foglalással két programra regisztráltunk, amelyből csak egy valósult meg. ( A "Miért is kell kezet mosni, avagy élnek-e mikróbák a kezünkön?" című bemutatóra időhiány miatt sajnos nem jutottunk el.)
Az Exit the Lab - szabadulólabor nagy sikert aratott a tanulóink körében. Egy rövid előadás után rejtvényfeladat megoldására került a sor, amelyet a diákjaink sikerrel oldottak meg. A rejtvények megoldásával a tanulók újabb feladatokat kaptak, laboratóriumi kísérleteket, eszközöket figyelhettek meg és próbálhattak ki. 
A történet szerint  Dr. Nobéliusz és Mr. Neptúniusz Nobel-díjas szülők gyermekeiként látták meg a napvilágot, tudományos tehetségük már korán megmutatkozott. Míg Nobéliusz hihetetlen eszét a kutatás szolgálatába állította, addig Neptúniusz idejét ördögi gonoszságok kitervelésével tölti.

Segíts megakadályozni az évszázad bűntettét, amelyben egy általa kifejlesztett vegyianyaggal készül elszennyezni a világ ivóvízkészletét. Csupán egyetlen ember képes megakadályozni a katasztrófát és előállítani az ellenanyagot, az ikertestvére, akit hetek óta eltűntként tartanak nyilván…

A nagyszerű csapatmunka eredményeként tanulóinknak sikerült kiszabadítani Nobéliusz professzort és megmenteni a világot a szennyezett ivóvíztől.

 

 

 

 

 2018. október 19.

2018. október 15-19. ÖKO- hét: A „XXI. század – XXI. századi oktatás” pályázat Éltető Földünk” témahetének megvalósítása képekben.

  

  

  

  

  

 2018. október 15.

Az iskolánk diákjai egésznapos programon vettek részt a nyíregyházi Állatparkban a „XXI. század – XXI. századi oktatás” pályázat keretén belül.

 2018. október 11.

4.a és 5.a osztály:
Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont megtekintése
Daruvonulás megfigyelése a Hortobágyon

 < Előző | 1 | 2 | Következő >