Üdvözöljük a Lilla Téri Általános Iskola honlapján!

Lilla Téri Általános Iskola / Lilla Téri Elementary School

Fenntartó: Debreceni Tankerületi Központ
Beiskolázási körzet: Debrecen közigazgatási területe


2021. szeptember 15.

Kedves Szülők!

 

2021. szeptember 14-én hivatalosan is átadásra került a Bartók Béla úti telephelyünk (kisiskolánk) két új tanterme. 

 

Haon cikk: https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-epuletegyseggel-bovult-a-lilla-teri-altalanos-iskola-bartok-bela-uti-telephelye-5641910/

 

Dehir cikk: https://www.dehir.hu/debrecen/elkeszult-a-lilla-teri-altalanos-iskola-uj-epuletresze-fotokkal/2021/09/14/

 2021. szeptember 03.

Tisztelt Szülők!

 

Hatalmas megtiszteltetés érte iskolánk intézményvezetőjét, Czellér Andrást. 
Trefort Ágoston-díjas mesterpedagógusként négy évtizedes, kimagasló szakmai és intézményvezetői munkája, valamint Debrecen város és az egész régió oktatásának fejlesztése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként 2021. augusztus 27-én vette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést.

 

Ezúton is gratulálunk neki!
Nagyon büszkék vagyunk rá!

 
2021. augusztus 31.

Tisztelt Szülők!

 

Tanévnyitó ünnepségünk 2021. szeptember 1-jén 08:00 órakor kerül megrendezésre iskolánk udvarán, melyre szeretettel várjuk a szülőket is.

Eső esetén ünnepségünket a tornateremben tartjuk, kizárólag az 1. osztályos gyerekek és szülők jelenlétében. A 2-8. évfolyamos tanulók ekkor a tantermekben (szülői kíséret nélkül), osztályfőnökeikkel köszöntik az új tanévet.

A tanév első napján a 4. tanítási órát követően a gyerekek hazamehetnek.2021. június 21.

2021. június 18-án búcsúztattuk a 8. évfolyam 66 tanulóját.

Gratulálunk!

 

Fényképek2021. június 16.

Tisztelt Szülők!

 

Iskolánk tájékoztató szülői értekezletet tart a 2021/2022-es tanévre beírt leendő elsősök szülei számára.

Ideje: 2021. június 24 -én (csütörtök) 16:30

Helye: Lilla Téri Általános Iskola I.emeleti tantermek2021. június 10.

A célnyelvi mérést a két tanítási nyelvű nevelés-oktatást folytató általános iskolákban hatodik és nyolcadik évfolyamon a két tanítási nyelvű nevelés-oktatásban részt vevő tanulók körében kell lefolytatni.

A célnyelvi mérés azt méri, hogy a tanulók nyelvtudása megfelel-e a tantervi követelményekben előírt szinteknek: 6. évfolyamon HSK 2-es(KER szerinti A2-es), 8. évfolyamon HSK 3-as (KER szerinti B1-es) szint.

A mérésen annak a tanulónak a nyelvtudása felel meg az adott KER szerinti szintnek, aki eléri a feladatlapon elérhető maximális pontszám 60%-át. 

 2021. június 09.

2021-2022-es tanév első osztályosok névsora

 

Osztályba sorolása2021. június 04.

Az elmúlt hetekben iskolánkból kilenc osztály látogatott el az Agorába. A tudományos élményközpont jóvoltából tanulónk ingyenesen vehettek részt a  DigITér kiscsoportos foglalkozásain, ahol nemcsak a robotok működtetését és irányítását sajátíthatták el, de maguk is programozhattak olyan robotot, amely lát, hall, mozog. A fiatalok számára kifejlesztett, speciális robotikakészletek lehetőséget adtak arra, hogy a diákok szinte játszva ismerkedhessenek meg a mérnöki gondolkodással, valamint a robotépítés és a modern programozás alapjaival.  Emellett megtudhatták tanulóink például azt is, hogyan irányítható akár távolról, az interneten keresztül is egy okosotthon hűtő- és fűtőrendszere, a garázsajtó, az ablakredőny, a különböző háztartási gépek vagy a biztonsági rendszer, de láthatnak üzemelés közben okosporszívót, okosvilágítást és okoskávéfőzőt is.

 

Ezúton is köszönjük az Agorának ezt az érdekes, izgalmas programot!

 

Fényképek