Üdvözöljük a Lilla Téri Általános Iskola honlapján!

Lilla Téri Általános Iskola / Lilla Téri Elementary School

Fenntartó: Debreceni Tankerületi Központ
Beiskolázási körzet: Debrecen közigazgatási területe


2021. március 31.

Tájékoztatás általános iskolába történő beiratkozáshoz:

 

Tájékoztató2021. március 31.2021. március 08.

Tájékoztatás a Tantermen kívüli digitális munkarendről

 


Tisztelt Szülők!

 


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus járvány 3. hullámának terjedése miatt a Kormány veszélyhelyzeti intézkedésekről döntött, amelyek a köznevelési intézményeket is érintik. A Kormány döntése értelmében 2021. március 8-tól, 2021. április 18-ig a nevelést-oktatást tantermen kívüli, digitális munkarendben szervezzük. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. március 31. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2021. április 7. (szerda).
Intézményünkben a digitális oktatás időtartama alatt a szülő igénye, kérelme alapján tanulóink számára ügyeletet biztosítunk. A házi feladatokat a KRÉTA-ban is rögzítjük, ez és minden más feladat a Google Classroom-ból érhető el.
A digitális munkarendben vezetői ügyeletet tartunk. Minden, a későbbiekben felmerülő kérdésben állunk rendelkezésükre. Iskolánk telefonszáma: 52/413-178

 

A Kormány az óvodás és általános iskolás gyermekeket nevelő családok helyzetének megkönnyítése érdekében úgy döntött, hogy az óvodákban és az általános iskolában a szülők írásbeli igénye és kérelme alapján biztosítja a gyermekfelügyeletet. A rendkívüli intézkedések fő oka a járvány terjedésének megakadályozása, így gyermekfelügyeletet valóban csak a legszükségesebb esetekben – különösen munkavégzés vagy védekezésben való részvétel miatt – vegyék igénybe.
A gyermekfelügyelet során az intézményben lévő gyermekek, tanulók étkezése a szokott módon kerül megszervezésre.

 

Együttműködésüket megköszönve, Jó egészséget kívánva!

 


Üdvözlettel:
Czellér András
intézményvezető2021. február 19.

Iskolánkban a mai napon tartottuk a farsangot. Az osztálykereten belül megrendezett mulatságokon a gyerekek a táncolás, szórakozás, jelmezes felvonulás mellett érdekes feladatok megoldásában, vetélkedőkön vehettek részt. Az udvaron a szünetekben vidám zene és cukorka osztás emelte a hangulatot.

 

Igazán jó móka volt!

 

Fényképek2021. február 18.

 

 

https://www.bocskairadio.org/a-debreceni-lilla-teri-altalanos-iskola-vezetosege-radionk-vendegei-voltak/
 

Beszámoló2021. február 12.

7. évfolyam Drogpreveciós óra

 

Az elmúlt napokban online drogprevenciós előadáson vettek részt 7. évfolyam  tanulói.
A gyerekek nagyon élvezték az előadó stílusát, humoros nyelvhasználatát. A való életből vett élethelyzeteket az előadást követően megbeszéltük. A gyerekek megdöbbenve reflektáltak a drogok okozta vissza nem fordítható  mellékhatások kapcsán. Nagy hatással volt rájuk az előadás.
 

 2021. február 12.

A Vojtina Bábszínház Az előszobaszekrény boszorkánya című online előadásán vettek részt intézményünk 2. évfolyamos tanulói a Lázár Ervin program keretein belül. Az online előadás nagy sikert aratott tanulóink körében. 
 

 

 2021. február 10.

Boldogságóra az 1. a-ban

 

2021. január 29-én boldogságórán vettek részt az 1.a osztály tanulói. A foglalkozás témája a társas kapcsolatok, barátság volt. Az óra eleji relaxációt követően gyerekdalt hallgattak a gyerekek, majd a barátságról, boldogságról beszélgettek, s oldottak meg feladatokat. Megismerkedtek a róka és a farkas a lakodalomban c. mesével., a foglalkozás zárásként pedig sor került meditációra is.

 

A gyerekek nagyon élvezték az órát aktív résztvevői voltak a foglalkozásnak.

 

 

 

Boldogságóra a 3.b-ben

 

A társas kapcsolatokról, barátságról beszéltünk, majd Az órát relaxációval kezdtük közben zenét hallgattunk. Mesefeldolgozást követően a témához kapcsolódó keresztrejtvényt fejtettek meg a gyerekek. 

 

Puzzle készítése közben a tanulók megfogalmazták, mit jelent számukra a „Barátság”, mit várnak el egy baráttól. Összeállítva a közös puzzlet, a társas kapcsolatok ápolásának fontosságáról esett szó. Az órát színezéssel, és Venn-diagram készítésével zártuk, ahol a tanulók saját,és barátaik tulajdonságait rendezték. A gyerekek örömmel vettek részt az órán.